Veelgestelde vragen Coach van het Jaar

Wanneer er nog iets onduidelijk is over het gebruik van de site kun je hieronder extra informatie vinden. Wil je meer weten over hoe het spel werkt, lees dan de spelregels nog eens goed door.

Mee doen

Hoe kan ik meedoen? Om mee te spelen moet je allereerst een account hebben aangemaakt via deze website. Je kunt je inschrijven voor het spel in slechts 3 stappen. Gebruik daarvoor de knop 'Maak account aan' op de homepagina.

Zijn er kosten verbonden aan deelname? Meedoen aan Coach van het Jaar kost € 4,95. De deelnamekosten worden bij de inschrijving via iDEAL betaald.

Kan ik alleen met iDEAL / Bancontact betalen om mee te doen aan het spel? In de registratie van de website is iDEAL de enige manier om de deelnamekosten te voldoen en mee te kunnen spelen. Met iDEAL kun je vertrouwd, veilig en gemakkelijk online betalen. Je rekent af in de vertrouwde internetbankieromgeving van je eigen bank. Betalen zoals je eigenlijk al gewend bent. Kun je niet via iDEAL betalen omdat je niet beschikt over internetbankieren? Neem dan contact op via het contactformulier op deze website.

Kan ik meerdere teams inschrijven op één e-mailadres? Nee. Als je meer teams in wilt schrijven, zul je meerdere e-mailadressen moeten gebruiken.

Wat is de scoutinglijst en wat kan ik ermee? Op de scoutinglijst kun je interessante spelers plaatsen die je wilt volgen of wellicht een plek wilt geven in je team. Je kunt bij een transfer dus gebruikmaken van de spelers op je scoutinglijst. Je plaatst een speler op je scoutingslijst door op de ster voor de naam van de speler in de spelerslijst te klikken

Hoe zijn de spelerswaarden bepaald? In de aanloop naar het seizoen nemen 'kenners' de spelerslijst door. Hierbij worden de prestaties van voorgaande seizoenen, de prestaties in de voorbereiding en de eigen inschatting samengevoegd tot een transferwaarde.

INLOGGEN EN ACCOUNT

Kan ik inloggen met mijn gegevens van vorig seizoen? Ja dat kan. Wanneer je de eerste keer weer inlogt met je gegevens van vorig seizoen wordt je nog wel langs de betaalpagina gestuurd.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten. Via wachtwoord vergeten krijg je een e-mail toegestuurd waarmee je een nieuw wachtwoord voor je account kunt aanmaken.

Kan ik mijn e-mailadres of wachtwoord wijzigen? Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je e-mailadres of wachtwoord te wijzigen. Je vindt je profielpagina door boven in de zwarte balk van de site op je teamnaam te klikken (naast het knopje uitloggen).

Kan ik mijn coachnaam of teamnaam wijzigen? Ja, op je profielpagina is het mogelijk om je teamnaam te wijzigen. Je vindt je profielpagina door boven in de zwarte balk van de site op je teamnaam te klikken (naast het knopje uitloggen).

OPSTELLING

Ik mis een opslaan-knop? Onze database onthoudt automatisch je laatste wijzigingen. Je hoeft deze daarom niet te bevestigen via een OPSLAAN-knop. Hou er daarom rekening mee dat wanneer je je team niet afmaakt je met een ongeldige opstelling het spel begint. Je moet de eerste speelronde starten met een geldige opstelling van 15 spelers. Heb je deze niet dan scoor je helaas geen punten.

Kan ik tijdens het seizoen van spelsysteem wisselen? Ja, dat kan zolang je de spelregels maar volgt en het resulteert in een geldig team. Om dit te doen verkoop je de door jou gekozen speler. Dan verander je de opstelling door een keuze uit de lijst met opstellingen te maken. Wanneer je team is aangepast koop je de nieuwe speler voor de vrijgekomen plek in je selectie.

Kan ik een speler in een andere linie opstellen dan in de spelerslijst is aangegeven? Nee, de posities van de spelers zoals ze in de spelerslijst staan zijn bindend.

Ik mis een speler in de spelerslijst. Wanneer wordt deze speler toegevoegd aan het spel? De spelerslijst van Coach van het Jaar wordt samengesteld op basis van actuele informatie van onze dataleverancier. De database van de spelerslijst wordt automatisch bijgewerkt. Zodra er een waarde is gekoppeld aan een nieuwe speler, dan wordt deze speler vrijgegeven in het spel.

PUNTEN

Welke spelers uit mijn team kunnen punten halen? Al je basisspelers die tijdens een speelronde in actie zijn gekomen kunnen punten voor je halen. De punten van een reservespeler uit jouw team tellen alleen mee als een basisspeler uit dezelfde linie niet in actie is gekomen.

Wat gebeurt er met de punten van een speler die een transfer maakt of stopt? De reeds behaalde punten van een vertrokken speler blijven gewoon meetellen in je puntentotaal. Maar een inactieve speler kan geen nieuwe punten voor je team behalen. Het is dus verstandig om hem te wisselen.

Levert een eigen doelpunt ook (straf)punten op? Nee.

Mijn speler gaf een assist, maar ik heb er geen punten voor gekregen. Hoe kan dat? De toekenning van een assist gebeurt door onze dataleverancier. Deze gegevens worden aangeleverd en vervolgens verwerkt in het spel. Mocht de dataleverancier in een later stadium alsnog een assist toekennen of aanpassen, dan wordt dit automatisch verwerkt in het spel. Hierover is geen correspondentie mogelijk.

De KNVB heeft een rode kaart geseponeerd of een speler vrijgesproken van straf. Heeft dit gevolgen voor het spel? Ja, wanneer een speler geen schorsing krijgt n.a.v. een uitgereikte rode kaart worden de gevolgen in het spel gecorrigeerd.

TRANSFEREREN / WISSELEN

Kan ik voor aanvang van de competitie onbeperkt wisselen om mijn team samen te stellen? Ja, zolang de competitie nog niet van start is gegaan kun je onbeperkt ‘spelen’ met het samenstellen van je ideale team.

Ik heb een uitgegrijsde/inactieve speler in mijn team staan. Wat kan ik doen? Wanneer een speler niet langer actief is voor zijn club (bijvoorbeeld omdat hij gestopt is of een transfer heeft gemaakt), dan wordt deze speler als inactief aangemerkt. Hij verhuist in je opstelling dus niet mee naar zijn nieuwe club. Dit wordt in je team zichtbaar als een uitgegrijsde speler. Een speler wordt bij een transfer pas als inactief aangemerkt zodra de transfer voor de volle 100% afgerond is. Een inactieve speler mag je vervolgens gratis transfereren voor een nieuwe actieve speler. Je reguliere transfermogelijkheid blijft daarnaast gewoon geldig.

Kan ik transfers opsparen om in een latere ronde alsnog toe te passen? Nee, transfers kunnen niet worden opgespaard. Heb je een ronde (of start van een nieuwe periode) gemist, dan is je transfermogelijkheid helaas voorbij.

Tot wanneer kan ik voor een speelronde nog een transfer toepassen en/of wisselen tussen basisspelers en reservespelers? Je kunt tot 30 minuten voor aanvang van de eerste wedstrijd van een speelronde transfereren en/of wisselen. Als hulpmiddel hebben we een countdownklok op de website staan. Deze geeft aan hoeveel tijd er nog is voor het sluiten van de database voor een speelronde. Wacht niet tot het laatste moment!

Kan ik een doorgevoerde transfer nog ongedaan maken voordat een speelronde start? Ja, dat kan als je de transfer op exact dezelfde manier terugdraait, zodat je teamopstelling weer gelijk is aan de opstelling ten tijde van de voorgaande speelronde. Hierna is het mogelijk om een andere transfer uit te voeren. Let op! Een transfer met een inactieve speler kan niet worden teruggedraaid.

Ik mis een ‘opslaan’ knop? Ik kan mijn team / wissel niet opslaan? Onze database onthoudt automatisch je laatste wijzigingen. Je hoeft deze daarom niet te bevestigen via een OPSLAAN-knop. Hou er daarom rekening mee dat wanneer je een transfer niet afmaakt en alleen een speler verkoopt je niet met de door jou gewenste opstelling de volgende speelronde ingaat. Onze database zal dan punten berekenen over je opstelling uit de vorige speelronde.

SUBLEAGUES/SUPERLEAGUES

Wat is een subleague? Je kunt met een subleague een eigen klassement met je vrienden of collega’s aanmaken. Je creëert als het ware een onderlinge competitie en gaat de strijd met elkaar aan.

Hoe maak ik een subleague aan? Je kunt een subleague aanmaken via de ‘Maak subleague aan-button’ op de subleaguepagina. Jij bent vervolgens de administrator van de aangemaakte subleague.

Hoe neem ik deel aan een subleague? Je kunt je aanmelden voor een subleague door de betreffende subleague te openen via de subleaguepagina en op de ‘Deelnemer-button’ te klikken.

Kan ik mij alsnog aanmelden voor de amateurclubcompetitie? Ja, je kunt je favoriete amateurclub opzoeken via ‘Leagues / Subleagues’. Meld je vervolgens aan en speel met en tegen je voetbalvrienden. Daarnaast strijd je als voetbalclub tegen andere amateurvoetbalclubs!

Wat is de superleague? De superleague is een onderlinge competitie tussen de grotere subleagues. Van de 10 best scorende leden van elke subleague worden elke speelronde de punten bij elkaar opgeteld. Subleagues met 10 deelnemers of meer maken automatisch deel uit van de superleague.